Miedul este o bautura delicioasa, pe baza de miere poliflora de albine si polen, fiind cunoscut ca un remediu stravechi renumit pentru efectul de reintinerire.
Nu exista detalii certe cu privire la originea acestei licori cu efecte miraculoase, insa popoarele din vechime recunosteau calitatile exceptionale pe care le au ingredientele din care se prepara asa-zisa bautaura a zeilor. Potrivit unor cercetari care s-au efectuat in aceasta privinta, vechimea binecunoscutului mied din miere ar data de acum 6.000 de ani. Conform unor alte studii se apreciaza ca aceasta bautaura slab alcoolizata, cu o aroma extrem de placuta, putin acidulata si energizanta ar avea originile tocmai din Babilion – asta insemna cu mai bine de 4.000 de ani in urma si era recunoscuta pentru faptul ca grabea vindecarea ranilor, era un remediu contra sterilitatii si impotentei, dar si avea calitatea de a redobandi pofta de mancare.
Licoarea era preferata in a fi consumata la ospetele aristocratilor care erau in acea vreme, insa era degustata cu mare pofta si de catre oamenii obisnuiti atat din Europa, Orient, cat si din tarile Africii. In perioada secolului al XV-lea, cronicarii straini ce vizitau Tarile Romanesti scriau ca localnicii nu erau mari consumatori de apa pura, ci mai degraba pretuiau berea, vinul, dar cel mai mult miedul, recunoscut ca panaceu universal al Evului Mediu, iar hidromelul si-a pastrat numele de panaceu si in secolele ce au urmat.
Despre beneficiile miedului din miere
Miedul este preparat din miere, apa pura de la izvor si anumiti fermenti (must de struguri sau drojdie). Cu toate astea, exista si mied cu diverse arome, precum soc, afine, mure si inclusiv lavanda. Analizata cu ajutorul unei aparaturi moderne de laborator, s-a concluzionat asupra faptului ca aceasta bautura este un cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali, ce contribuie la revigorarea activitatii hormonale, dar si la intretinere.
Toate aceste atuuri se datoreaza substantelor active ce se gasesc in compozitia bauturii, devenind astfel un valoros izvor de sanatate: apa biologica si peste 400 de substante nutritive care ajuta la pastrarea unui trup tanar si sanatos. Dintre acestea pot fi enumerate: vitaminele A, C, D si K, complexul B (in cantitati insemnate), alaturi de anumite minerale, cum este potasiul, magneziul, iodul, calciul, cromul sau fosforul.
Iata, asadar, care sunt beneficiile concrete oferite de mied!
- Prezinta calitati energizante;
- Stimuleaza circulatia sanguina;
- Se recomanda covalescentilor si persoanelor care nu au pofta de mancare (cate o jumatate de pahar de licoare cu aproximativ 20 minute inainte de fiecare masa principala);
- Completeaza carentele de minerale si de oligoelemente in cazul persoanelor anemice, intrucat elixirul are in compozitie minerale continute de cele doua ingrediente, respectiv mierea si polenul;
- Este un bun tonic nervos;
- Are efecte usor vasodilatoare;
- Este util in cazul ischimiei cardiace;
- Se consuma impotriva sinuzitei, rinitei, astmului, bronsitei sau pneumoniei;
- Are efecte pozitive asupra bolilor de inima degenerative;
- Un bun diuretic si purgativ;
- Favorizeaza secretia de sucuri gastrice;
- Ajuta impotriva insomniilor.
Magazinul online Bacania Naturista isi surprinde publicul cu o serie de oferte uimitoare la miedul din miere. Persoanele interesate vor gasi aceasta bautura in forma 100% naturala si la diverse seturi, ideale pentru a le oferi drept cadou cu ocazia unei zile speciale.