Cum sa iti pregatesti casa pentru sezonul de incalzire

Sezonul de incalzire se apropie cu pasi repezi si cu temperaturi tot mai scazute de la o zi la alta, iar tot mai multe persoane se gandesc cu groaza la facturile pe care vor trebui sa le plateasca pentru incalzire. Este unul dintre aspectele mai putin placute ale iernii, insa nu exista prea multe variante in acest sens.

Pot fi luate insa mai multe masuri pentru reducerea cheltuielilor pentru incalzire iarna, iar despre acestea ne-am propus sa discutam si noi in acest articol. Ne-am consultat cu echipa de la centrale-seminee.ro si am realizat o lista cu mai multe sfaturi utile pentru pregatirea casei pentru sezonul de incalzire.

Pune-le si tu in practica iar astfel vei reusi sa faci mai multe economii in sezonul rece.

Investeste intr-un sistem de incalzire eficient

Daca folosesti aceeasi centrala de mai bine de 10 ani, este foarte probabil ca randamentul acesteia sa nu fie foarte bun. Tehnologia a evoluat iar odata cu ea si sistemele de incalzire au fost imbunatatite. Prin urmare, ar trebui sa iei in calcul investitia intr-un sistem de incalzire cu un randament mai bun.

O centrala pe peleti sau chiar un termosemineu ar putea reprezenta o optiune foarte avantajoasa in acest sens. 

Peletii sunt un tip de combustibil foarte avantajos, asigurand o ardere indelungata si totodata la temperaturi foarte ridicate, care permit incalzirea locuintei pe o perioada generoasa de timp. Mai mult decat atat, reprezinta o categorie ecologica de combustibil, oferindu-ti astfel un motiv in plus de a lua in calcul incalzirea cu peleti. 

Izolatia termica pastreaza caldura in interior mai mult timp

Izolatia termica te poate ajuta sa faci foarte multe economii, atata timp cat folosesti materiale de cea mai buna calitate. Astfel, daca locuinta ta nu este izolata sau daca ai izolat-o cu mult timp in urma, folosind materiale de slaba calitate, va trebui sa te gandesti sa faci o investitie in izolatie de cea mai buna calitate.

O locuinta bine izolata pastreaza caldura in interior si astfel sistemul de incalzire nu va fi trebui sa functioneze non stop, ci doar atunci cand temperatura din interior scade sub pragul stabilit folosind un termostat.

Atunci cand alegi materialul ales pentru izolarea casei ar trebui sa fie cat mai durabil, rezistent la foc si totodata sa prezinte o eficienta termica superioara.

Tamplaria – detaliul care poate contribui cel mai mult la pierderea caldurii

Daca totusi ti-ai izolat bine locuinta si folosesti un sistem de incalzire foarte performant, insa cu toate acestea costurile pentru incalzire sunt in continuare la un nivel ridicat, va trebui sa verifici si tamplaria.

Usile si geamurile pot reprezenta principala sursa pe unde se pierde caldura, prin urmare ar trebui sa soliciti ajutorul unor profesionisti pentru izolarea lor sau chiar sa investesti in altele noi mult mai eficiente din punct de vedere termic. 

Sunt asadar 3 sfaturi aparent simple insa care pot fi de mare ajutor atunci cand iti doresti sa iei masurile necesare pentru ca facturile pentru incalzire sa fie cat mai mici. Pune-le in practica iar la finalul sezonului de incalzire vei concluziona ca ai platit mult mai putin pentru caldura.