10 sfaturi valoroase pentru administrarea eficienta a cheltuielilor de constructie

Oamenii se plang adesea de cheltuielile de constructie, in timp ce construiesc o casa, fiindca au depașit bugetul estimat. Cu toate acestea, expertii spun ca, cu o planificare și executie corespunzatoare, o casa frumoasa ar putea fi construita fara a irosi bugetul. Prin reducerea cheltuielilor, nu inseamna ca trebuie sa renunti la facilitatile pe care dorești sa le aiba locuinta ta. În schimb, inseamna doar sa aranjezi toate facilitatile necesare, in limita bugetului estimat. Iata 10 sfaturi pentru a tine cont de costurile de constructie.

Apelati cu incredere la o firma specializata in constructii. De exemplu, Filip Company Group este o companie care ofera atat consultanta pentru constructia casei tale, cat si proiectarea si implementarea proiectului. In acest caz, vei putea economisi foarte multi bani deoarece nu va trebui sa colaborezi cu diferite firme de constructii si va fi redus riscul greselilor de proiectare.

Instalati tavanul fals numai daca este absolut necesar. De obicei, se realizeaza pentru acoperirea zonelor in care grinzile strica frumusetea tavanului, pentru izolarea fonica, pentru reducerea caldurii din interiorul casei și, de asemenea, pentru instalarea unei iluminari frumoase. Nu este nevoie sa construiti tavane false peste tot in casa.

In construirea unei bucatarii vaste și spatioase, trebuie pus accentul pe mentinerea bucatariei curate și bine organizate. Nu este nevoie de spatii atat de elaborate. Aranjarea lucrurilor la indemana ar contribui la economisirea unui spatiu considerabil. O bucatarie cu suficiente spatii de depozitare și o zona de lucru adiacenta ar face gatirea mai ușoara și fara zgomot.

Pavarea placilor in curtea din fata a devenit acum un simbol al statutului pentru multi. Cu toate acestea, aceste placi, care sunt pavate pentru a preveni creșterea buruienilor, pot impiedica apa de ploaie sa se scurga pe pamant. În plus, acestea sunt scumpe.

Obsesia pentru lemn nu ar face decat sa creasca bugetul. Exista o conceptie greșita ca ușile din lemn sunt foarte puternice și sigure. Unii ar putea chiar sa instaleze uși din lemn intr-o casa in stil contemporan și sa aplice vopsea pentru ca aceste uși sa se potriveasca cu tema generala a culorilor. Nu are rost sa instalati o ușa scumpa din lemn și apoi sa o pictati cu o culoare diferita.

Este mai bine sa construiti doar unul sau doua dormitoare și apoi sa construiti cateva camere polivalente. Nu are rost sa cheltuiti bani pentru a construi o camera de oaspeti de lux pentru oaspetii care poate nici macar nu stau prea mult.

Încercati sa limitati utilizarea sticlei, mai ales daca aceasta este orientata direct spre razele soarelui. Respectand orbește tendintele poate crește doar temperatura din casa.

Este mai bine sa alegeti nuante mai ușoare pentru vopsire. Puteti evidentia cativa pereti folosind culori stralucitoare. În plus, puteti adauga o nuanta de culoare prin proiectarea estetica a mobilierului. Achizitionarea de vopsele in mai multe culori nu va face decat sa creasca cheltuielile.

Reduceti numarul peretilor interiori pentru a face spatiile vaste. Un raft mobil ar putea fi plasat ca o despartire intre bucatarie și zona de lucru. În mod similar, nu ar trebui sa existe despartiri extinse intre spatiile de locuit formale și familiale și zona de luat masa. Panourile sau peretii semi-despartitori ar fi suficiente pentru a separa spatiile. Pe langa faptul ca economisești banii, face și interioarele spatioase.

Folositi utilaje profesionale la tencuirea cu beton. Pe langa faptul ca contribuie la scaderea cheltuielilor cu forta de munca, ar putea economisi cimentul cu pana la 10%. Acestea sunt durabile, iar lucrarile pot fi finalizate intr-un timp limitat. Bineinteles, nu va mai fi nevoie se te gandesti la acest lucru daca apelezi la o firma de constructii.