Importanta si eficienta echipamentelor de compresie musculara

In ultima decada, echipamentele de compresie musculara au inceput sa devina tot mai raspandite in randul sportivilor de performanta, dar si a celor amatori. Acest fapt este vizibil si in Romania, insa utilitatea si beneficiile acestui tip de echipament sunt prea putin cunoscute de catre sportivi, precum nici care sunt sporturile care se preteaza exact pentru folosirea acestuia.

Compresia este utilizata, atat in sporturile individuale de aduranta precum, alergare, ciclism, triatlon, inot sau motociclism, precum si in sporturile de echipa – fotbal, handbal, volei, rugby – sporturi care, de obicei, presupun eforturi de durata relativ scurta, insa foarte intensa, in stil exploziv.

Beneficiile utilizarii echipamentelor de compresie

  1. Imbunatateste circulatia sangelui

Istoria sosetelor a luat nastere in domeniul medical pentru pacientii care se aflau imobilizati la pat si aveau risc de tromboza venoasa sau cheaguri de sange. Cu ajutorul compresei aplicate, sosetele aveau rolul de a imbunatati fluxul sangvin de la picioare catre inima. Acelasi principiu se aplica si in cazul echipamentelor de compresie pentru sport. Functia lor este de a comprima vasele de sange si muschii, in asa fel incat sangele sa poata circula prin canale mai mici si astfel, sa ajunga mai repede inapoi la inima. Acest fapt arata ca sangele se va misca intr-o maniera optima, se oxigeneaza corespunzator, iar rezidurile sunt eliminate din tesuturi mult mai repede.

Acest beneficiu se resimte cel mai bine imediat dupa antrenamente si in perioada in care stai mai mult timp jos.

  1. Reduce oboseala musculara si acumularea de acid latic

Categoria de jambiere de compresie constituie un real avantaj din acest punct de vedere pentru sportivii care opteaza pentru a le folosi. Muschii se vor resimti mult mai odihniti si in acest fel vei putea depune efort o perioada mai lunga de timp, plus ca recuperarea dupa o sesiune de antrenament solicitant va fi una mai rapida.

  1. Reduce vibratia musculara si stabilizeaza tendoanele

In sporturile in care exista impact pe articulatii si schimbari bruste de directie care solicita articulatiile intr-o mai mare masura, jambierele de compresie devin foarte utile datorita faptului ca reduc vibratiile si amortizeaza socurile pe ligamentele gleznei.

 

Magazinul online elevensportswear.ro pune la dispozitie o gama diversa de echipamente de compresie, dintre care jambierele se remarca prin nivelul de calitate superioara pe care le prezinta. Materialul din care sunt realizate il constituie microfibra de calitate care are un efect antibacterian, reducand mirosurile neplacute, eliminand toxinele si asigura un grad sporit de confort. Datorita designului deosebit si a tesaturii distincte, jambierele se muleaza foarte usor pe picior si raman stabile in timpul miscarii, indiferent de natura ei.

Atat calitatea tesaturii, cat si tehnica de prelucrare ce sta la baza acestor articole garanteaza o durabilitate impresionanta, fiind rezistenta la contactul cu diversi factori externi, de natura sa le degradeze.

Se pot combina magistral cu sosetele scurte pentru asigurarea unei duble protectii, oferindu-ti totodata confort maxim si libertate de miscare in timpul antrenamentelor sau a competitiilor. In functie de gusturi si preferinte, poti opta pentru culoarea care te reprezinta cel mai bine sau pentru un model mai bogat cromatic cu imprimeuri dinamice.

Indrazneste sa lupti pentru visul tau chiar daca pare imposibil de atins! Asigura-ti echipamentul potrivit si incepe cursa pentru victorie!

Lasă un răspuns