Clasica omleta frantuzeasca nu dureaza atat de mult ca sa fie gatita precum cea americana. Aceasta omleta este simpla ca design, dar dificila ca executie.IngredienteSpatule2 sau 3 ouaUntBolTelSare si piper pentru gustTigaie pentru omleta Pasi Amestecati ouale cu putina sare si piper intr-un bol.Topiti mult unt intr-o tigaie de omleta la foc mare.Reglati temperatura tigaii ridicand-o de pe foc sau dand focul mai incet astfel incat sa nu ardeti untul.Atunci cand untul face spuma, turnati ouale in tigaie.Gatiti ouale pentru 30 de secunde.Lasati ouale sa se aseze.Reglati temperatura tigaii astfel incat sa nu uscati ouale. Daca vi se pare ca se gateste prea rapid, ridicati putin tigaia de pe foc sau dati focul mai incet.Leganati si scuturati tigaia incet astfel incat sa distribuiti ouale si sa le prajiti.Rotiti partile cremoase ale omletei inauntru prin inclinarea tigaii. Doriti ca aceste parti sa fie moi, nu tari.Rotiti jumatate de omleta pe o farfurie, apoi rasturnati tigaia astfel incat cealalta jumatate s-o acopere pe prima, facand astfel 2 jumatati de cerc cu partea cremoasa a omletei inauntru. (daca nu vreti sa faceti asa, impaturiti o parte a omletei peste cealalta cu o spatula, apoi dati-i drumul omletei incet pe farfurie). Sfaturi o omleta clasica este facuta doar din oua si unt. Daca doriti sa umpleti omleta, puneti 2-3 lingurite de umplutura pe o jumatate de omleta exact inainte de a o rula din tigaie.Dati focul la nivel mediu daca nu credeti ca puteti regla caldura luand tigaia de pe aragaz.Omleta trebuie sa fie cremoasa si galbena, nu maro. Ar trebui sa fie o masa mare de proteine cu unt.Tot procesul ar trebui sa dureze cam 30 de secunde. Atentie Daca va este frica de salmonella, atunci probabil aceasta nu este mancarea pentru dv.
Bucătăria este, poate, cel mai important spațiu al locuinței tale. Aici au loc multe dintre activitățile zilnice – gătit, mâncat,...
Read more