Acasa Tehnologie Cum sa alegi cele mai bune ciocane rotopercutoare

Cum sa alegi cele mai bune ciocane rotopercutoare

de admin

 Tot mai multe sunt variantele de care beneficiază publicul vizavi de alegerea de scule și unelte tehnice. Gama rotopercutoarelor cel puțin s-a diversificat într-atât încât chiar și meseriașii devin confuzi când au de realizat o astfel de alegere.

Cei care nu dețin nici un fel de cunoștințe în domeniu, dar doresc totuși să facă o investiție folositoare, găsesc mai departe câteva mențiuni cu privire la această categorie de unelte, respectiv sfaturi și totodată soluții oferite de specialiștii magazinului online www.expertscule.ro.

Ciocane rotopercutoare potrivite și aspectele de bifat

În alegerea ideală este necesar a pune înainte bugetul disponibil și nevoile pe care unealta trebuie să se plieze. Spre exemplu, un ciocan rotopercutor cu funcții simple poate fi suficient pentru a realiza operațiuni ușoare, respectiv în regim hobby sau semi-profesional. Desigur că lucrările profesionale vor necesita un model de ciocan rotopercutor mai performant, respectiv cu funcții și caracteristici mai speciale. Depinde de acestea dacă rezultatele vor viza un randament optim sau o lucrare îngreunată.

  • Când este necesar un rotopercutor profesional?

Această categorie este dedicată meseriașilor, respectiv celor care doresc eficință sporită în realizarea lucrărilor, precum și un timp de execuție rentabil. Mânuirea unei astfel de scule necesită desigur mai multă pricepere, eventual cunoașterea funcțiilor pe care le poate îndeplini și cum trebuie procedat.

De exemplu, un model de ciocan rotopercutor Makita poate face treabă excelentă în acest sens, deosebindu-se și prin faptul că prezintă o rezistență sporită față de alte categorii de scule. Recunosc un model adecvat și eficient cei interesați după caracteristici precum brandul, puterea, nivelul de fiabilitate, mandrina din dotare, existența unui sistem anti-blocare etc.

După nevoie, opțiunile vizează modele cu percuție sau cu posibilitatea de a o selecta în cazuri individuale. Sunt preferate cele care oferă ambele posibilități pentru că sunt mai practice și fiecare se poate orienta după tipul materialului de găurit.

Cu siguranță se observă diferența la rotopercutoarele profesionale pentru că nu au aceiași parametri funcționali cu cei ai modelelor clasice, care prezintă de asemenea și caracteristici limitate.

Marca Bosch reprezintă o recomandare din partea specialiștilor www.expertscule.ro în ceea ce privește această linie de scule electrice, utilitatea acestora fiind demonstrată în nenumărate rânduri.

  • Când este necesar un rotopercutor semi-profesional sau în regim hobby?

Se orientează după modelele semi-profesionale cei care știu că nu au de realizat lucrări complexe sau care să necesite alte funcții decât cele standard ale unui rotopercutor. Sunt, desigur din acest motiv, mai accesibile financiar, cu toate că acest criteriu nu trebuie să fie în final cel definitoriu. Calitatea în schimb este criteriul pe care ar trebui să se pună un accent mai mare.

Un ciocan rotopercutor HR4013C are o putere de 1100 W si este necesar celor care intenționează să folosească unealta într-o frecvență mai mare. Poate fi utilizat cu încredere și pentru găurirea betonului modelele care prezintă un motor cu putere mai mare, însă numai în măsura în care și burghiul din dotare este unul adecvat. Ar putea fi mai puțin relevante aspecte precum numărul de rotații sau cel de percuții în această situație.

De asemenea categoria semi-profesională oferă variante de rotopercutoare, care au sau nu percuție. Sunt situații în care este recomandat ca percuțiile să nu se folosească, precum este găurirea faianție în cazul căreia s-ar supune fisurării.

 Rotopercutoarele Bosch

Sunt fără nici o îndoială o recomandare pe piața de profil produsele sub brandul Bosch, care și-a câștigat pe bună dreptate popularitatea.

Acest producător prezintă un portofoliu bogat de articole. Pe lângă binecunoscutele rotopercutoare, găsesc cei interesați și bormașini, seturi de chei, accesorii diverse. Produsele sunt apreciate pentru eficiența sporită pe care o prezintă, indiferent de categoria de care aparțin. De asemenea le plasează în top și calități precum o durată de viață extinsă – cu o utilizare corespunzătoare, sisteme de prindere moderne, brevetate sub numele Bosch.

Unul dintre cele mai performante produse BOSCH este ciocanul rotopercutor SDS PLUS GBH 2.24 DFR cu 2 mandrine. Acesta oferta o performanta ridicata de daltuire si o energie de percutie de 2.7 J. Are o functie foarte utila de stop rotatie si poate fi folosit doar in modul percutie.

În funcție de regimul de utilizare, produsele acestui nume se clasifică sub trei culori, care le diferențiază astfel. Este un criteriu care face alegerea utilizatorilor cu mult mai ușoară. Astfel, culoarea albastră este specifică uneltelor electrice profesionale, iar verdele  lucrărilor semi-profesionale sau în regim hobby.

Prin raportare la aspectele mai sus menționate, cei care doresc să investească într-un ciocan rotopercutor ce se pliază pe nevoi și preferințe diverse găsesc soluția de care au nevoie pe www.expertscule.ro. Produsele prezintă un raport rentabil între preț și calitate, ceea ce le recomandă ca alegeri de top.

  • Comenzi si suport telefonic www.expertscule.ro – 0786 703 665
  • Formular de contact: https://www.expertscule.ro/contact/

You may also like