Inelul de logodna si implicatiile sale – ghid practic privind alegerea celui potrivit

Logodna este acel moment cu o mare incarcatura emotionala, semnificand angajamentul si promisiunea de a duce relatia la urmatorul nivel, respectiv de a face pasul catre viata de familie. Cererea in casatorie este cel mai adesea o surpriza deosebita, de o mare intensitate, in care ambii parteneri traiesc emotii unice, de nedescris.

Daca pentru viitoarea sotie clipa logodnei se resimte puternic abia dupa ce aude intrebarea „Vrei sa fii sotia mea?”, in cazul partenerului, aceasta decizie ascunde in spate un sir lung de ganduri si poate indoieli. Cauzele? Sunt o multime de aspecte de care trebuie sa tina cont, precum locul unde va avea loc, clipa in care se va intampla, imprejurarile respective si nu in ultimul rand, aspectul inelului de logodna.

Daca in primele cazuri totul tine de inspiratie, creativitate si imaginatie, cand vine vorba de alegerea inelului de logodna este bine sa se tina seama si de sfaturile provenite de la experti. In acest sens, Diamag.ro se mandreste cu o experienta de peste 7 ani, castigandu-si renumele pe piata prin realizarea de inele de logodna. Iese in intampinarea tuturor barbatilor decisi sa faca pasul catre o casnicie cu o varietate impresionanta de optiuni, ce au drept rezultat crearea inelului de logodna mult ravnit.

Inainte de a analiza colectia de inele de logodna Diamag, iata ce ar trebui sa stii:

Materialul si culoarea monturii

Este un prim aspect la care trebuie sa te gandesti, intrucat montura practic este elementul care sta la baza intregului inel, fiind asemenea fundatiei unei case. Materialele din care poate fi aceasta realizata difera de la un producator la altul, insa aurul ramane garantia calitatii., desigur. Se poate opta intre aur galben, alb sau roz. Fiecare dintre aceste optiuni are farmecul ei, emanand puritate, rafinament, eleganta si pretuire.

Este indicat ca montura sa se aleaga cu atentie si sa se puna accent pe material. Altfel, sunt mari sanse sa primesti un inel cu aspect ce lasa de dorit, care se va deteriora in scurt timp.

Alegerea pietrei pretioase

Piatra care troneaza pe inel este cea care ii confera acestuia magie si stralucire. Este bine sa stii ca la acest capitol ai de ales intre mai multe variante, insa de departe cea mai ravnita si indragita piatra pretioasa ramane diamantul. In acest sens, este necesar sa cunosti cateva caracteristici de baza, care ii vor influenta valoarea.

In primul rand, greutatea diamantului este un element ce ii poate aduce inelului un plus de valoare. Unitatea de masura este caratul, iar in functie de aceasta, pretul creste direct proportional.

Cat priveste culoarea diamantului, este bine stiut ca fiecare femeie are una sau mai multe culori preferate. Prin urmare, decizia viitorului logodnic nu va fi una foarte grea. Variantele cele mai populare sunt cele incolore, insa diamantele se pot prezenta si in culori mai inchise.

O alta caracteristica importanta este claritatea – cu cat diamantul este mai clar, cu atat este mai pretios si mai valoros. Asta inseamna ca lipsesc depozitele de minerale (incluziuni), precum si zgarieturi sau crapaturi. Atunci cand acestea sunt prezente, implicit valoarea diamantului scade.

Nu in ultimul rand, stralucirea specifica unui diamant este esentiala. Este vorba mai precis despre cantitatea de lumina si modul in care aceasta este reflectata de catre piatra. Un expert ii poate conferi diamantului stralucire prin maniera in care efectueaza anumite taieturi, motiv pentru care Diamag.ro colaboreaza numai cu bijutieri experimentati si iscusiti.

In concluzie, alegerea inelului de logodna este o decizie ce trebuie tratata cu maxima responsabilitate, oferind magie acelor clipe emotionante. Cei care vor sa afle mai multe detalii, idei sau chiar sa achizitioneze unul, o pot face cunsultant pagina diamag.ro.

Lasă un răspuns