Acasa Fashion Imbinarea stilului autentic cu cel modern prin reinterpretarea portului popular

Imbinarea stilului autentic cu cel modern prin reinterpretarea portului popular

de admin

In orice colt al lumii ar fi prezentata, imbracamintea populara romaneasca starneste automat toata admiratia. Piesele speecifice sunt realizate din materiale de calitate, deosebit croite si foarte frumos impodobite. Cu toate astea, nu toti romanii tind sa le imbrace pe strada.

Este posibil ca undeva, in subcostient sa se ascunda o senzatie usor stupida cum ca ar fi considerati invechiti daca ar purta o asemenea tinuta, fapt care este total gresit. Anumite convingeri pot fi destul de greu de contraargumentat, motiv pentru care, fiecare persoana este lasata sa aleaga conform preferintelor sale.

Asadar, cu siguranta, nu ar refuza o tinuta populara romaneasca in stil modern asortata cu accesoriile care sunt in trend. Marii designeri precizeaza clar ca astazi traditional inseamna modern, reflectandu-se in dragostea pentru tot ce inseamna autentic romanesc.

Portul popular pe marile podiumuri de moda

Fara indoiala, cea mai mare sustinatoare a vestimentatiei traditionale romanesti a fost Regina Maria care alegea piese vestimentare folclorice la orice ocazie, bal, intruniri importante, etc. In 1920 a organizat la Paris o expozitie in cadrul careia a prezentat portul romanesc.

In anii ce au urmat, multi dintre cei mai talentati designeri la nivel mondial s-au inspirat din motivele folclorice pe care le gasim la o ie traditionala si au adus in atentia publicului frumusetea mereu de actualitate a broderiilor manuale ale tarii noastre. Asadar, nici stilistii romani nu au putut ignora potentialul estetic oferit de portul traditional. In acest sens, nume mari din industria design-ului vestimentar au demonstrat ca istoria unui popor reprezinta o sursa de inspiratie, care nu prezinta limite. Au fost admirate numeroase colectii rafinate, moderne si inedite prin texturile sau aplicatiile folosite si mai ales prin reinterpretarile ritualurilor si credintelor romanesti.

Cum se poarta piesele inspirate din portul popular?

Scopul acestora este in primul rand de a aduce un suflu boem tinutelor noastre si nicidecum de costumatie. In acest fel, este recomandat sa nu ne orientam chiar catre o tinuta completa sau preluata din cufarul bunicilor – chiar expozitiile vechi cu costume populare. O singura piesa integrata unei tinute de actualitate va fi absolut suficient. Poti alege o ie traditionala din colectia de piese vestimentare lansata de Ie Nationala si o porti integra ideal unui look obisnuit de zi cu zi. In functie de cat de mult iti doresti sa iesi in evidenta cu aceasta si ce stil vrei sa obtii (boho, casual, sport, elegant, office), vei opta pentru detaliile si cromatica specifica.

Printre articolele de imbracaminte care completeaza perfect un outfit in care sa apara ia romaneasca se numara si jeansii. Specialistii recomanda ca acestia sa fie evazati, in culori mai deschise, finisaje cu franjuri, inspirat de moda si croielile anilor 70. De asemenea, frumusetea motivelor si cromaticii iilor este subliniata de fustele lungi ori pantalonii largi din materiale fluide, intr-o singura culoare, care sa imite preferabil una din nuantele brodate pe bluza.

Pantofii care sustin aspectul etnic sunt cei realizati din piele intoarsa, moale, cu platforme ori tocuri mai groase. Pentru a avea parte de un rezultat cat mai armonios si coerent, iile nu vor fi asociate cu detalii ultra-moderne sau care sunt de natura a sugera ceva mult prea provocator – cum este pielea lacuita, latexul, body-urile sau fustele prea stramte si scurte. Alegerile de acest fel tind sa produca un hibrid lipsit de estetica.

 

Motivele populare, daca sunt integrate corespunzator, pot fi mereu de actualitate prin modul in care sunt stilizate, reinterpretate si aplicate in cadrul anumitor materiale si croieli inovative.

You may also like