Serviciile de inchirieri auto si istoricul acestora

In zilele noastre, serviciile de rent a car au devenit destul de solicitate de catre turistii care viziteaza orase, oamenii ce se afla in deplasari de afaceri sau chiar si de cetatenii zonei care nu doresc sa utilizeze automobilul propriu. Desi, exista un numar foarte mare a celor care apeleaza la acest tip de servicii, putini sunt cei care cunosc detalii cu privire la istoria serviciilor de inchirieri auto.

Dupa cum este si firesc, aceste business-uri au luat amploare in anumite zone geografice, in care conditiile erau prielnice inchirierilor, cum sunt acele zone destul de frecvent vizitate, mereu aglomerate datorita multitudinii de turisti. Acest fapt este aplicabil si la noi in tara, unde vedem, de altfel, ca inchirieri auto Cluj sau Bucuresti prezinta o pondere mult mai ridicata.

Primul stat care a dispus de circumstantele necesare pentru a ridica o astfel de afacere a fost Germania, intrucat dispune si de un nivel foarte dezvoltat al infrastructurii. De asemenea, nici tara care a avut o contributie insemnata in revolutionarea industriei auto, Statele Unite ale Americii, nu se afla mai prejos. Primele atestari cu privire la serviciile de inchirieri auto s-au gasit prin jurul anului 1910.

Cum s-au raspandit serviciile de inchirieri auto?

Odata cu trecerea celui de-al Doilea Razboi Mondial a avut loc o reconstructie care treptat a determinat crearea unui fenomen de globalizare si accentuarea acestuia. In acest fel, a luat nastere posibilitatea ca populatiile lumii sa dispuna de dreptul de deplasare in orice directie din lumea intreaga. Scopul acestora avea naura diferita: economica, sociala, turistica, politica, antreprenoriala etc.

Din acest motiv, majoritatea din cei care obisnuiau sa calatoreasca in diverse zone au avut nevoie sa gaseasca o maniera prin care sa faca sederea mai placuta si sa se bucure de o deplasare cat mai usoara in locurile sau zonele in care ar fi trebuit sa ajunga.

Din nevoia constanta de dezvoltare, care adesea devine destul de accelerata de imprejurari, precum si datorita exploziei industriei auto, s-au produs diverse schimbari. Acestea au luat o amploare mai mica sau mai mare in functie de perioade din punct de vedere al modului in care serviciile auto au fost furnizate.

La momentul actual, structura clientilor interesati in a inchiria masini au atins apogeul, depasind pragul maxim prevazut. Indiferent de nationalitate, de scopul vizitei si a ocupatiei, fiecare turist ori calator are posibilitatea de a beneficia de avantajele pe care o firma rent a car o poate aduce.

Acelasi lucru este valabil si in cazul companiei Airport Car, care pune la dispozitia tuturor celor care detin permis de conducere diverse autoturisme, fabricate de marci celebre.

In prezent, structura pe care o prezinta acest tip de serviciu a trecut din faza incipienta, rigida, la o faza mai flexibila, care se orienteaza, in primul rand, spre client si spre nevoile acestuia. Toate lucrurile din jur incep sa capete o evolutie pozitiva, fapt ce se aplica si in cazul serviciilor de inchirieri.

Airport Car garanteaza servicii de calitate raportate la un tarif accesibil pentru orice buget. In functie de clasa autoturismului disponibil, precum si a dotarilor ce intra in alcatuirea acestuia, exista anumite conditii ce trebuie indeplinite atat la primirea, cat si la predarea vehiculului inchiriat.

Lasă un răspuns