Acasa Sanatate Câtă apă ar trebui să bei pe zi?

Câtă apă ar trebui să bei pe zi?

de admin

Corpul este de aproximativ 60% apă, plus sau minus.

Pierzi în mod constant apă din corp, în principal prin urină și transpirație. Pentru a preveni deshidratarea, trebuie să beți cantități adecvate de apă.

Există multe opinii diferite despre câtă apă ar trebui să beți în fiecare zi.

Autoritățile sanitare recomandă în mod obișnuit opt ​​pahare de 8 uncii, care sunt egale cu aproximativ 2 litri sau jumătate de galon. Aceasta se numește regula 8 × 8 și este foarte ușor de reținut.

Cu toate acestea, unii guru de sănătate consideră că trebuie să sorbiți apă în mod constant pe tot parcursul zilei, chiar și atunci când nu vă este sete.

La fel ca în majoritatea lucrurilor, acest lucru depinde de individ. Mulți factori (interni și externi) afectează în cele din urmă nevoia dvs. de apă.

Acest articol aruncă o privire asupra unor studii privind aportul de apă pentru a separa faptele de ficțiune și explică cum să potriviți cu ușurință aportul de apă la nevoile dvs. individuale.

Consumul de apă afectează nivelurile de energie și funcția creierului?

Mulți oameni susțin că, dacă nu rămâi hidratat pe tot parcursul zilei, nivelul tău de energie și funcția creierului încep să sufere.

Și există o mulțime de studii care să susțină acest lucru.

Un studiu efectuat la femei a arătat că o pierdere de lichid de 1,36% după efort a afectat starea de spirit și concentrarea și a crescut frecvența durerilor de cap.

Alte studii arată că o deshidratare ușoară (1-3% din greutatea corporală) cauzată de mișcare sau căldură poate dăuna multor alte aspecte ale funcției creierului.

Rețineți că doar 1% din greutatea corporală este o cantitate destul de semnificativă. Acest lucru se întâmplă în primul rând atunci când transpirați mult.

Deshidratarea ușoară poate afecta negativ performanța fizică, ducând la rezistență redusă.

Consumul de apă te ajută să slăbești?

Există multe afirmații că aportul crescut de apă poate reduce greutatea corporală prin creșterea metabolismului și reducerea poftei de mâncare.

Potrivit a două studii, consumul de 500 ml de apă poate stimula temporar metabolismul cu 24-30%.

Cercetătorii au estimat că consumul de 68 de uncii (2 litri) într-o singură zi a crescut cheltuielile de energie cu aproximativ 96 de calorii pe zi.

În plus, poate fi benefic să beți apă rece, deoarece corpul dumneavoastră va trebui să cheltuiască mai multe calorii pentru a încălzi apa la temperatura corpului.

Consumul de apă cu aproximativ o jumătate de oră înainte de mese poate reduce, de asemenea, numărul de calorii pe care ajungi să le consumi, în special la persoanele în vârstă.

Un studiu a arătat că persoanele care au băut 500 uncii de apă înainte de fiecare masă au pierdut cu 44% mai multă greutate în decurs de 12 săptămâni, comparativ cu cei care nu au consumat.

În ansamblu, se pare că consumul de cantități adecvate de apă, în special înainte de mese, poate avea un beneficiu semnificativ în scăderea în greutate , mai ales atunci când este combinat cu o dietă sănătoasă.

Mai mult, aportul adecvat de apă are o serie de alte beneficii pentru sănătate .

Mai multă apă ajută la prevenirea problemelor de sănătate?

Se presupune că mai multe probleme de sănătate răspund bine la creșterea aportului de apă:

  • Constipație: creșterea aportului de apă poate ajuta la constipație , o problemă foarte frecventă.
  • Cancer: Unele studii arată că cei care beau mai multă apă prezintă un risc mai mic de cancer al vezicii urinare și colorectal, deși alte studii nu găsesc niciun efect.
  • Pietre la rinichi: creșterea aportului de apă poate reduce riscul de pietre la rinichi.
  • Hidratarea acneei și a pielii: Există o mulțime de rapoarte anecdotice despre modul în care apa poate ajuta la hidratarea pielii și la reducerea acneei . Până acum, niciun studiu nu a confirmat sau infirmat acest lucru.

Contează alte lichide pentru totalul tău?

Apa simplă nu este singura băutură care contribuie la echilibrul fluidelor. Alte băuturi și alimente pot avea un efect semnificativ.

Un mit este că băuturile cu cofeină, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, nu te ajută să te hidratezi, deoarece cofeina este un diuretic.

De fapt, studiile arată că efectul diuretic al acestor băuturi este foarte slab.

Majoritatea alimentelor sunt, de asemenea, încărcate cu apă. Carnea, peștele, ouăle și în special fructele și legumele conțin cantități semnificative de apă.

Pentru mai multe idei, consultați acest articol despre 19 alimente bogate în apă .

Împreună, cafeaua sau ceaiul și alimentele bogate în apă vă pot ajuta să vă mențineți echilibrul fluidelor.

Ai încredere în setea ta – Este acolo pentru un motiv

Menținerea echilibrului apei este esențială pentru supraviețuirea ta.

Din acest motiv, corpul tău are un sistem sofisticat pentru a regla când și cât bei.

Când conținutul total de apă scade sub un anumit nivel, setea începe.

Acest lucru este controlat de mecanisme similare respirației – nu trebuie să vă gândiți conștient la asta.

Pentru majoritatea oamenilor, probabil că nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la aportul de apă. Instinctul de sete este foarte fiabil.

Într-adevăr, nu există știință în spatele regulii 8 × 8 . Este complet arbitrar.

Acestea fiind spuse, anumite circumstanțe pot necesita creșterea aportului de apă.

Cea mai importantă poate fi în perioadele de transpirație crescută. Aceasta include exercițiile fizice și vremea caldă, mai ales într-un climat uscat.

Dacă transpirați mult, asigurați-vă că umpleți lichidul pierdut cu apă. Sportivii care fac exerciții foarte lungi și intense pot avea, de asemenea, nevoie să completeze electroliții împreună cu apa.

Nevoia de apă crește, de asemenea, în timpul alăptării , precum și în mai multe stări de boală, cum ar fi vărsăturile și diareea.

Mai mult, este posibil ca persoanele în vârstă să fie nevoite să-și urmărească conștient aportul de apă, deoarece mecanismele de sete pot începe să funcționeze defectuos la bătrânețe.

REZUMAT

Majoritatea oamenilor nu trebuie să se gândească în mod conștient la aportul lor de apă, deoarece mecanismul setei din creier este foarte eficient. Cu toate acestea, anumite circumstanțe necesită o atenție sporită la aportul de apă.

Câtă apă este cea mai bună?

La sfârșitul zilei, nimeni nu vă poate spune exact câtă apă aveți nevoie. Acest lucru depinde de individ.

Încercați să experimentați pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Unele persoane pot funcționa mai bine cu mai multă apă decât de obicei, în timp ce pentru altele rezultă doar călătorii mai frecvente la baie.

Dacă doriți să păstrați lucrurile simple, aceste recomandări ar trebui să se aplice majorității oamenilor:

  1. Când îți este sete, bea.
  2. Când nu-ți mai este sete, oprește-te.
  3. În timpul căldurii ridicate și al exercițiilor fizice, asigurați-vă că beți suficient pentru a compensa lichidele pierdute.
  4. Asta e!

You may also like