Acasa Sanatate Rădăcina de Angelica: beneficii, utilizări și efecte secundare

Rădăcina de Angelica: beneficii, utilizări și efecte secundare

de admin

Angelica este un gen de plante și plante care este adesea folosit în medicina tradițională, în special în țările asiatice. Rădăcinile multor specii de Angelica sunt utilizate pentru a produce medicamente pe bază de plante.

Cu toate acestea, rădăcina angelică se referă de obicei la specia Angelica archangelica ( A. archangelica ). Se poate referi și la Angelica sinensis ( A. sinensis ).

Rădăcinile și alte părți ale ambelor plante au o lungă istorie de utilizare în medicina tradițională și pe bază de plante, deși A. sinensis a fost cercetată mai amănunțit.

A. sinensis este utilizat în medicina tradițională chineză în diferite scopuri, inclusiv echilibrul hormonal, suportul digestiv și detoxifierea ficatului.

Pe de altă parte, A. archangelica este utilizat în mod tradițional în țările europene pentru probleme digestive, probleme de circulație și anxietate.

Cu toate acestea, există puține dovezi științifice care să susțină multe dintre aceste utilizări pentru ambele tipuri.

Acest articol trece în revistă ce este rădăcina de angelică, diferențele dintre A. archangelica și A. sinensis , modul în care sunt utilizate, beneficiile și dezavantajele lor și dozajul tipic.

Ce este rădăcina de angelică?

Plantele din genul Angelica cresc până la 3 metri înălțime și au ciorchini de flori verzi sau galbene asemănătoare globului, care înfloresc în fructe mici galbene.

De asemenea, tind să aibă un miros puternic, unic datorită compușilor aromatici pe care îi conțin. Mirosul este adesea descris ca musky, pământesc sau erbacee.

A. sinensis este cunoscut printr-o varietate de nume, inclusiv dong quai și ginseng feminin. Este originar din China și din alte țări din Asia de Est, unde este utilizat în principal în medicina tradițională pentru tratarea problemelor hormonale feminine.

Pe de altă parte, A. archangelica este cunoscută sub numele de țelină sălbatică sau angelică norvegiană. Acest tip crește în principal în țările europene, unde este utilizat în anumite aplicații culinare sau ca medicament pe bază de plante.

Deși numele rădăcină angelică implică faptul că doar rădăcina este utilizată, majoritatea suplimentelor de A. archangelica și a produselor din plante conțin rădăcina, semințele, fructele și / sau florile plantei. Produsele A. sinensis sunt fabricate de obicei numai cu rădăcina plantei.

Cum sunt folosite

Rădăcina Angelica, în special A. archangelica , are unele utilizări culinare. Este uneori folosit în producția de gin și alte băuturi spirtoase , iar frunzele pot fi confiate pentru a fi utilizate ca garnitură sau decor.

Cu toate acestea, este utilizat în principal ca remediu pe bază de plante. Are o lungă istorie de utilizare ca medicament tradițional în Europa și Rusia, unde crește sălbatic.

În mod similar, rădăcina A. sinensis este utilizată în medicina tradițională chineză, în principal în scopuri de sănătate a femeilor.

Beneficii

În general, există foarte puține dovezi științifice cu privire la beneficiile rădăcinii de angelică – fie A. sinensis, fie A. archangelica .

A. sinensis beneficiază

Se crede că majoritatea beneficiilor potențiale ale A. sinensis provin de la ligustilidă, un compus puternic care cuprinde aproximativ 1% din plantă și oferă o mare parte din parfumul său puternic.

Proprietăți anticanceroase

În studiile efectuate pe animale și eprubete, extractul de A. sinensis ucide celulele glioblastomului, care este o formă de cancer cerebral agresiv.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că administrarea unui supliment de rădăcină de angelică poate ucide cancerul cerebral la om. De fapt, acest lucru este puțin probabil și este nevoie de mult mai multe cercetări la om înainte ca A. sinensis să poată fi considerat un potențial tratament pentru cancer.

Deși aceste descoperiri sunt un punct de plecare promițător pentru cercetări viitoare, ar trebui să urmați sfaturile echipei dvs. de asistență medicală dacă aveți cancer.

Vindecarea ranilor

A. sinensis poate promova vindecarea rănilor prin încurajarea angiogenezei sau crearea de noi vase de sânge.

Există, de asemenea, câteva dovezi timpurii care pot promova în mod specific vindecarea rănilor piciorului diabetic. Acestea pot fi mai severe și mai lent de vindecat decât alte răni datorate deteriorării vaselor de sânge și a țesuturilor cauzate de nivelurile ridicate de zahăr din sânge.

Ameliorarea bufeurilor la menopauză

Una dintre cele mai frecvente utilizări ale A. sinensis , în special în medicina tradițională chineză, este gestionarea simptomelor menopauzei și a altor probleme hormonale feminine.

Terapiile complementare cresc, de asemenea, în popularitate, deoarece mai mulți oameni caută opțiuni naturale pentru simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile sau transpirațiile nocturne.

Unele dovezi sugerează că scăderea nivelului de serotonină din organism poate contribui la bufeurile menopauzale, iar rădăcina de angelică poate ajuta la menținerea sau creșterea nivelurilor circulante de serotonină – reducând astfel severitatea și frecvența bufeurilor.

Cu toate acestea, există foarte puține dovezi de înaltă calitate care să susțină utilizarea A. sinensis pentru simptomele menopauzei și nici dovezi pe termen lung ale siguranței sale la femeile menopauză.

Ameliorarea artritei

A. sinensis poate oferi protecție atât împotriva osteoartritei , fie a „uzurii articulațiilor”, cât și a artritei reumatoide (RA), o afecțiune inflamatorie, autoimună a articulațiilor.

Suplimentarea cu A. sinensis poate reduce inflamația, poate preveni deteriorarea ulterioară a articulațiilor și poate promova repararea cartilajului în osteoartrita.

În ceea ce privește RA, A. sinensis poate reduce răspunsul inflamator, reducând durerea și îmbunătățind unele dintre celelalte simptome ale acestuia.

Cu toate acestea, aceste studii au fost efectuate pe modele cu eprubete și animale, deci este nevoie de mai multe cercetări.

A. beneficii archangelica

A. archangelica poate oferi, de asemenea, unele beneficii, dar s-au făcut puține cercetări pe această plantă. În plus, majoritatea cercetărilor existente au fost realizate în studii pe eprubete și pe animale, care pot servi doar ca puncte de plecare promițătoare pentru viitoarele studii la om.

Proprietăți anticanceroase

În studiile pe eprubete și pe animale, A. archangelica – ca A. sinensis – prezintă unele efecte anticanceroase și antitumorale promițătoare.

De exemplu, s-a constatat că ucide celulele cancerului de sân în eprubete și inhibă creșterea tumorii la șoareci. Poate avea efecte similare asupra cancerului de col uterin , a cancerului laringian și a celulelor rabdomiosarcomului.

Se crede că aceste efecte provin de la angelicină și imperatorină, două substanțe fitochimice puternice găsite în A. archangelica.

Cu toate acestea, această cercetare este insuficientă pentru a demonstra că A. archangelica poate oferi beneficii anticancer sau antitumorale la oameni. Sunt necesare mai multe studii. Dacă aveți cancer, trebuie să urmați planul de tratament recomandat de echipa dvs. de asistență medicală.

Efecte antimicrobiene

A. archangelica poate distruge, de asemenea, bacteriile dăunătoare, virușii și ciupercile.

În studiile cu eprubete, uleiul esențial de A. archangelica poate ucide bacteriile cauzatoare de boli precum Staphylococcus aureus și Escherichia coli.

Extractul de A. archangelica și unii compuși izolați din acesta, inclusiv imperatorina, prezintă, de asemenea, activitate antivirală împotriva herpesului simplex(răni la rece) și virusul coxsackievirus, care cauzează boli digestive.

Uleiul esențial de A. archangelica arată, de asemenea, promisiunea ca un potențial conservant sigur pentru alimente pentru a inhiba creșterea mucegaiului, deoarece poate ucide mucegaiul care crește pe nuci.

Efecte anti-anxietate

În cele din urmă, există câteva dovezi convingătoare din studiile pe animale că A. archangelica poate ajuta la reducerea anxietății.

Trei studii la șobolani au remarcat că extractul de A. archangelica a indus relaxarea și a scăzut comportamentele anxioase la animale.

Cu toate acestea, aceste studii nu au fost reproduse la oameni, așa că este dificil să știm dacă ar exercita aceleași efecte asupra oamenilor. Sunt necesare studii umane.

Dezavantaje

Rădăcina de angelică, în special A. sinensis , are unele efecte secundare cunoscute și poate provoca unele interacțiuni medicamentoase. Deși A. archangelica poate avea, de asemenea, unele efecte secundare potențiale, nu a fost studiat la fel de mult ca A. sinensis .

S-au suspectat cazuri de suplimente cu doză mare de A. sinensis care cauzează probleme cardiace. A. sinensis poate crește și tensiunea arterială.

A. sinensis poate interacționa, de asemenea, cu diluanți de sânge, cum ar fi warfarina, provocând posibil sângerări periculoase și potențial fatale în anumite cazuri. Dacă luați un diluant de sânge, nu trebuie să utilizați A. sinensis fără să îl curățați mai întâi cu furnizorul dvs. de asistență medicală.

În plus, membrii genului Angelica conțin furanocumarine, care sunt aceiași compuși din grepfrut care pot interacționa cu multe medicamente, inclusiv anumite colesterol și medicamente anti-convulsii.

Discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală înainte de a suplimenta orice tip de Angelica dacă luați medicamente eliberate pe bază de rețetă care poartă un avertisment de grapefruit.

Mai mult, știți că fotodermatita, care este un răspuns anormal al pielii la razele ultraviolete (UV), și dermatita de contact sunt, de asemenea, o problemă atunci când se manipulează planta angelică.

În cele din urmă, din cauza lipsei de dovezi cu privire la siguranța lor la femeile gravide și care alăptează, ar trebui să evitați să luați A. archangelica și A. sinensis dacă sunteți gravidă, încercați să rămâneți gravidă sau alăptați.

Doze și precauții

Suplimentele de rădăcină Angelica sunt vândute sub formă de capsulă și extract lichid, precum și uscate ca un ceai.

Nu s-a stabilit o doză standard și nici nu este clar ce ar fi o doză sigură pentru a evita complicațiile și potențialele efecte secundare. Majoritatea suplimentelor de rădăcină de angelică conțin 500-2.000 mg de rădăcină de angelică sub formă de pulbere sau extract de rădăcină de angelică pe porție.

Dacă luați un diluant de sânge sau aveți probleme cardiace preexistente sau tensiune arterială crescută , ar trebui să evitați A. sinensis, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră v-a recomandat acest lucru.

Mai mult, evitați autotratarea unei afecțiuni medicale cu un supliment pe bază de Angelica , deoarece acest lucru poate întârzia îngrijirea profesională și poate avea consecințe grave.

Asigurați-vă că consultați medicul înainte de a-l lua în considerare în orice scop de sănătate.

Achiziționarea rădăcinii angelica

Asigurați-vă că produsul pe care îl achiziționați conține tipul de Angelica pe care îl căutați și se aliniază cu efectele dorite de la suplimentare.

Multe suplimente numite rădăcină angelică sau angelică nu specifică cu ce tip sunt făcute.

Ca regulă generală, suplimentele de dong quai sunt făcute cu A. sinensis , iar suplimentele de rădăcină de angelică sunt făcute cu A. archangelica .

Cu toate acestea, unele suplimente de A. sinensis se mai numesc și rădăcină de angelică. Pentru a evita confuzia, achiziționați doar un produs care dezvăluie ce specie de Angelica conține.

Concluzie

Rădăcina Angelica este un medicament popular pe bază de plante care a fost folosit istoric în părți din Europa și Asia de Est. Rădăcina Angelica se poate referi fie la A. archangelica, fie la A. sinensis .

Deși fiecare are o multitudine de utilizări raportate, există foarte puține dovezi care să susțină aceste utilizări, iar majoritatea dovezilor existente provin din studii pe animale și eprubete.

Dacă sunteți interesat să luați rădăcină de angelică, verificați pentru a vă asigura că suplimentul pe care îl achiziționați este specia de rădăcină de angelică pe care o căutați.

You may also like