Acasa Lifestyle Sfaturi de la educatori pentru părinți navigând în școala virtuală

Sfaturi de la educatori pentru părinți navigând în școala virtuală

de admin

Știind la ce să te aștepți – și care sunt responsabilitățile tale – te poate ajuta pe tine și copilul tău să găsești succes prin școala virtuală.

În primul rând, să definim ce înseamnă școala virtuală. Școlarizarea virtuală este atunci când un district școlar are sarcina de a facilita educația unui copil în timp ce copilul este acasă și de a primi instruire academică online.

Multe familii din România participă la școli virtuale din cauza pandemiei COVID-19 .

În timp ce școlarizarea virtuală este nouă pentru unii studenți din învățământul primar și secundar, multe colegii și universități au predat cursuri online de zeci de ani. Deși acest lucru s-a dovedit o metodă de instruire reușită pentru elevii mai în vârstă, vine cu provocări unice pentru elevii mai mici – și părinții lor.

Principala provocare cu care se confruntă mulți părinți este supravegherea învățării virtuale pentru elevii mai tineri, în timp ce lucrează și gestionează o gospodărie în același timp. Aceasta nu este o sarcină ușoară.

Profesorii lucrează nu numai pentru a profita la maximum de învățarea virtuală, ci pentru a ajuta părinții să își asume noul rol de facilitatori ai învățării acasă.

Marcia Hamilton a educat elevii de peste 20 de ani în sistemul școlii publice din Maryland și este mamă a doi copii. Recunoscând noile provocări la îndemână, ea îi încurajează pe părinți reamintindu-le: „Aceasta este o zonă în creștere pentru noi toți. Nimeni nu a experimentat asta vreodată ”.

De asemenea, ea le amintește părinților să „păstreze liniile de comunicare deschise [cu profesorul copilului tău] și să nu facă presupuneri. Întreabă întrebări. Este mai ușor să răspunzi la întrebări, mai degrabă decât la presupuneri. ”

15 sfaturi de planificare pentru ca ziua școlarului să se desfășoare fără probleme

Familiile care încearcă să facă tranziția de la școala tradițională la școala virtuală mai simplă pot practica aceste sfaturi de la educatori:

 • Pregătiți uniformele și hainele școlare în avans. Multe districte școlare din toată țara interzic elevilor să poarte pijamale, iar unele le cer în continuare elevilor să poarte uniforma.
 • Încărcați echipamentele digitale (laptopuri, tablete etc.) cu o seară înainte. Asigurați-vă că încărcătoarele și cablurile sunt depozitate într-o zonă desemnată la sfârșitul zilei școlare.
 • Configurați un program clar pe care copilul dumneavoastră îl poate urma (pentru copiii mai mici folosiți imagini pentru a ilustra rutina zilnică). Postați programul zilnic într-un loc central din casa dvs. sau la frigider.
 • Începeți ziua cu o igienă bună. Ținerea pasului cu obiceiurile zilnice bune va ajuta la stabilirea tonului zilei. Asigurați-vă că copiii se spală, se îmbracă și se spală pe dinți înainte de ora școlii.
 • Spuneți în mod consecvent cuvinte pozitive de afirmare cu și copiilor voștri. De exemplu, creați o mantră de familie care se repetă zilnic pentru a ajuta la stabilirea așteptărilor și a împuternici copiii.
 • Încercați alimente simple pentru micul dejun sănătoase care pot fi preparate în prealabil.
 • Încercați să limitați distragerea atenției. Luați în considerare păstrarea televizorului oprit, scoaterea jucăriilor din zona de învățare și limitarea muzicii de fundal.
 • Creați un spațiu de lucru desemnat pentru elevul care este liniștit. Poate fi o zonă de birou, o masă de familie sau orice zonă cu suficient spațiu de lucru. Pentru a-și ajuta copiii să se concentreze în timpul orelor virtuale de învățare, James Oliver, Jr., fondatorul ParentPreneur Foundation a spus că și-a separat gemenii de 7 ani, astfel încât să învețe din părțile opuse ale mesei.
 • Recunoașteți-vă și răsplătiți copilul pentru un comportament pozitiv. Ocazional, părinții observă când un copil se comportă prost, dar părinții ar trebui, de asemenea, să-și laude copilul în mod intenționat atunci când observă că sunt pe drumul cel bun și respectă protocolul.
 • Aveți un notebook special, o placă sau o zonă centralizată pentru a stoca parolele pentru diferite instrumente online.
 • Urmați eticheta Zoom . Unele școli solicită elevilor să aibă videoclipuri și majoritatea preferă să evitați utilizarea unor filtre de fundal ciudate. În același timp, utilizarea unui fundal standard poate ajuta elevii să se simtă mai confortabil, deoarece mediile de acasă nu sunt afișate pentru comparație. Asigurați-vă că copilul dvs. știe cum să mențină microfonul dezactivat, cu excepția cazului în care profesorul se angajează cu ei.
 • Ajutați copiii să rămână organizați păstrând materialele școlare într-o zonă desemnată. Dacă zona lor de lucru este, de asemenea, un spațiu comun (cum ar fi masa din sufragerie) desemnați o cutie sau chiar un coș de rufe pentru a-și conține proviziile atunci când trebuie să se împacheteze și să se mute în fiecare zi.
 • De-a lungul acestei experiențe, asociați-vă cu profesorul copilului dumneavoastră. Spuneți-le ce funcționează bine și ce nu. Dacă copilul dumneavoastră are nevoie de resurse suplimentare pentru a ajuta la succesul lor, cereți-i. Respectă ziua școlii.
 • Pentru a ajuta un copil să se concentreze, asigurați-vă că un adult este în cameră supravegherea. Când copiii nu sunt urmăriți, sunt mai apți să se distragă.
 • Verificați periodic copilul pentru a vedea cum se confruntă emoțional cu experiența virtuală de învățare. Ascultați bucuriile, precum și plângerile pe care copilul dumneavoastră le poate exprima cu o ureche simpatică.

Deși această listă oferă un ghid general bun pentru cursanții virtuali, profesorii înțeleg, de asemenea, că familiile au adesea mai mult de un copil acasă. Drept urmare, o zi școlară perfectă poate fi greu de realizat.

Gestionarea nevoilor copilului sau copiilor dvs. necesită, de asemenea, tactici diferite în funcție de vârsta lor.

Preșcolarii

Pentru copiii mai mici care pot să nu aibă abilități de calculator, citire sau scriere, educatorii vor încerca să-i mențină implicați prin încorporarea sesiunilor interactive de învățare. Este probabil ca ziua școlară să fie mai scurtă sau preșcolarul sau grădina să fie închise, lăsându-i pe părinți să ridice slabul.

Atunci când nu sunt implicați în școlarizare, părinții pot continua să încurajeze învățarea prin joc folosind puzzle-uri, jocuri si activități.

Coșurile senzoriale promovează învățarea practică, mișcarea, imaginația și explorarea folosind cele 5 simțuri ale unui copil.

O cutie senzorială obișnuită care îmi vine în minte este un recipient transparent din plastic, de dimensiunea unei cutii de pantofi, umplut cu paste nefierte și jucării simple, cum ar fi mașinile mici de jucărie și animalele de jucărie din plastic. Copilul poate săpa în coș și poate găsi articole, apoi le poate clasifica după culoare, lungime, tip etc.

În mod similar, pungile ocupate conțin obiecte obișnuite care sunt refăcute pentru jocuri imaginare. Un exemplu ar fi o pungă cu creion din plasă umplută cu decupaje din carton de diferite forme, cifre și litere.

Elevii elementari

Copiii de vârstă elementară care învață de la distanță pot fi învățați cum să devină mai autosuficienți prin setarea unei alarme dimineața. De asemenea, oferiți-le o listă de verificare pentru a verifica sarcinile finalizate pe parcursul zilei.

O sarcină care poate fi dată în prealabil este pregătirea prânzului cu o seară înainte, care îi poate ajuta pe elevi să-și gestioneze timpul mai eficient. Desigur, chiar dacă învață să fie mai independenți în timpul sarcinilor zilnice, vor avea nevoie de supravegherea și sprijinul părinților pentru a lucra în timpul școlii.

Mai ales când începe anul, așteptați-i să aibă nevoie de asistență cu probleme tehnice, să învețe să folosească programe noi și să rămână în sarcină.

Elevii de gimnaziu și liceu

Elevilor de gimnaziu și liceu li se va oferi un program aprobat sau rutine pe care le pot urma.

Dacă aveți anumite așteptări cu privire la ceea ce copilul ar trebui să realizeze zilnic, asigurați-vă că aceste așteptări și scopuri sunt înțelese de preadolescență sau adolescent.

Pe lângă faptul că vă faceți timp pentru școală, asigurați-vă că includeți timp pentru ca copiii dvs. să interacționeze cu prietenii lor. Conexiunile sociale pe care le pierd acum sunt importante.

Construiți din timp pentru ca aceștia să se concentreze pe prietenii în afara orelor de școală.

Stabilește-ți așteptările pentru copiii tăi

Părinții trebuie să fie flexibili în cadrul acestui proces. Vor fi provocări, dar părinții vor fi cu adevărat cei care vor da tonul zilei școlare.

Din tot ceea ce este împărtășit, este cel mai important să ne amintim că copiii prosperă atunci când știu la ce să se aștepte.

Într-un raport de cercetare din 2013 publicat de Institutul Urban, cercetătorii au remarcat: „Experiențele timpurii ale copiilor modelează cine sunt și afectează sănătatea și învățarea pe tot parcursul vieții”.

Cheile succesului pe care le-au subliniat pentru a ajuta copiii să-și dezvolte potențialul maxim?

 • carcasă sigură și stabilă
 • hrană adecvată și hrănitoare
 • accesul la îngrijiri medicale
 • relații sigure cu îngrijitorii adulți
 • creșterea și sensibilizarea părinților
 • oportunități de învățare de înaltă calitate la domiciliu, în instituțiile de îngrijire a copiilor și la școală

Deși este posibil să nu poată fi în școală personal în acest moment, putem totuși să lucrăm pentru a oferi oportunități de învățare acasă.

Perspectiva părintelui care este acasă cu copiii este extrem de importantă.

Copiii iau reperele de la adulții din jurul lor. Așadar, deși totul nu va fi întotdeauna ușor, părinții pot exemplifica cum să reacționeze în aceste vremuri nefaste.

Amintiți-vă, acesta este un moment unic pentru toate familiile și educatorii deopotrivă. Sistemul educațional a reînnoit modul fundamental de predare a copiilor, așa că aveți răbdare pe măsură ce problemele sunt rezolvate.

Părinții și educatorii vor trebui să lucreze împreună și să aibă încredere reciprocă pentru a oferi ceea ce este mai bun pentru elevi.

You may also like