Ce te intereseaza legat de tunningul la motor

Tot mai multi manifesta interes fata de tunningul auto, cel care are menirea de a spori performantele unui autovehicul, la fel cum se intampla si in cazul diverselor accesorii auto de care conducatorii auto se folosesc la scara larga. Este o optiune pentru care poate opta oricine doreste si considera necesar. Inainte de a planifica o astfel de operatiune insa, este de preferat a te documenta cu privire la ce presupune aceasta. Este un domeniu destul de complex, ce implica partea de tunning interior, exterior si motor.

Date esti dintre cei care manifesta interes vizavi de tunningul la motor, ei bine, trebuie sa stii ca operatiunea poate fi mai delicata. Este ideal a consulta inainte de a gandi lucrurile in orice fel, un specialist in domeniu, care sa iti faca recomandari vizavi de modificarile eventuale ce pot fi realizate. Este vorba despre inima masinii, astfel ca te intereseaza sa obtii un randament mai bun si in niciun caz sa il influentezi negativ.

Este bine sa fii pregatit din toate punctele de vedere, adica si in ceea ce priveste costurile pe care va trebuie sa le suporti. Ai la dispozitie insa mai multe optiuni, ceea ce e convenabil desigur. Ti le prezint mai departe si le poti avea in vedere pentru a lua o decizie cat mai potrivita pentru tine.

  • Filtru de aer

Este considerata varianta cea mai accesibila cand vine vorba despre tunning. Sunt si persoane care nu sunt de acord cu aceasta, considerand ca sunt o optiune in ceea ce priveste stilul sport, cand de fapt nu au nicio legatura intre ele.

Este o modalitate de accesorizare a masinii. Nu influenteaza puterea acesteia si nici nu are vreun efect asupra autoturismului in sine. De fapt, se poate spune ca doar creeaza aceasta impresie faptul ca scoate un sunet specific. Exista numerosi producatori care ofera filtre de aer in acest sens, acesta putand fi montate individual sau cu tubulatura de admisie dedicata.

  • Traseu de evacuare

Poti avea in vedere tunningul adaptand drumul aerului pana la esapament. La fel ca in cazul anterior prezentat, nu este vorba despre o putere mai mare a masinii. Gasesti mai multe astfel de piese auto, fie din carbon, fie din inox, titan sau de tip sport. Se deosebesc acestea prin faptul ca produc un anumit tip de zgomot. Acesta creeaza impresia ca masina dispune de o putere mai mare, desi acesta este doar efectul auditiv al zgomotului.

  • Galerie de evacuare

Se poate opta pentru una dintre cele trei optiuni – galerie din inox, turnata, orginala sau aftermarket. Este imbracata in fibra de sticla sau in banda de azbest. Rolul materialelor mentionate este unul izolant, pentru pastrarea caldurii. Gazele comprimate astfel vor fi mai usor evacuate.

Spre deosebire de metodele mai sus mentionate, aceasta ar putea totusi sa o ofere extra putere.

Referitor la galeria de admisie, aceasta se inlocuieste si in cazul unui motor aspirat si atunci cand este montata in ideea de a reprezenta o modalitate de supraalimentare. Se poate realiza galeria in tipul mentionat atat la nivelul motorului din dotarea masinii, cat si in regim aftermarket. Iata deci ca si galeria de admisie poate fi trecuta in lista de tunning pentru motor.

Solutii in acest sens mai pot fi supraalimentarea, respectiv  adaptarea unor piese interne din dotarea motorului. Daca te intereseaza idei complete si solutii pentru tunnigul masinii, indiferent de tipul de accesorii auto necesare, acceseaza site-ul tuning-car.ro.

Lasă un răspuns