Mituri despre rochiile lungi – descopera modele de la Chic Diva care iti vor schimba parerea

Daca la o scurta analiza a dressingului tau ti-ai dat seama ca iti cam lipsesc optiuni de rochii lungi, atunci te inscrii cu succes in randul celor care cred ca astfel de tinute sunt strict sobre, elegante si nimic mai mult. De-a lungul timpului s-au creat numeroase stereotipuri, s-au dezvoltat mituri ce s-ar putea sa fie motive bine intemeiate pentru care ai stat departe de optiunile tale privind rochiile lungi. Este timpul sa descoperi altfel de optiuni, iar in acest sens Chic Diva este locul perfect si o sursa de inspiratie.

Mitul #1: rochia lunga este potrivita doar pentru femei inalte

Nu iti limita optiunile doar prin prisma acestei afirmatii si nu uita ca ai si artificii cu care sa te joci pentru a crea un efect potrivit. O rochie lunga pentru o femeie scunda se asociaza automat cu purtarea incaltamintei adecvate, respectiv tocuri cat se poate de inalte, pentru a compensa si a alungi.

O alternativa pentru categoria de rochii lungi o reprezinta si asimetria, un joc de linii sa spunem ce iti va permite sa porti rochia lunga dorita, lasand insa la vedere si picioarele. Deci nu te va incarca prea mult.

Mitul #2: rochia lunga este bine sa fie purtata la evenimente de seara

Depinde de model, de design, de material, de fapt de fiecare detaliu ce tine de aspectul rochiei. Este adevarat ca o rochie lunga are avantajul de a putea etala un design complex, impresioneaza si este adesea asociata cu eleganta suprema. La fel de bine poate fi versatila si intr-o varianta vaporoasa si mai relaxata – rochia lunga poate fi o optiune si pentru evenimente de zi.

Mitul #3: rochiile lungi sunt extravagante sau prea scumpe

Daca ai de ales intr-o rochie scurta si una lunga, chiar si cand au acelasi design, se prea poate sa observi ca exista o diferenta de pret in defavoarea rochiilor lungi. Este de la sine inteles si din ratiuni practice iti poti da seama ca o rochie lunga implica mai multa munca, material mai mult, cusaturi pe masura.

Rochiile lungi insa nu sunt neaparat extravagante. Acestea au varietate in modele astfel ca indiferent de gusturile tale, vei gasi ceva potrivit.

Mitul #4: rochia lunga, potrivita doar in sezonul rece

Din ideea ca acopera prea mult, rochia lunga a fost de multe ori depunctata. Mai ales pentru cele care cred ca o rochie lunga este mai degraba necesara pentru confortul termic atunci cand participa la evenimente in sezonul rece, trebuie spus ca este gresit. Rochia lunga poate avea un croi seducator, crepeu generos de-a lungul piciorului. Intr-o armonie de linii, rochia lunga o poti avea cu spatele gol sau in orice caz minimalista in partea superioara.

Realizate din materiale fluide, vaporoase, rochiile lungi sunt la fel de potrivite si in sezonul cald. Ba chiar ofera o sezatie placuta a materialului larg ce curge efectiv pe picioarele tale.

Pentru ca merita sa incerci rochiile lungi descopera optiunile de la chic-diva.ro si surprinde-ti gusturile cu un altfel de tipar si model de rochie fata de ce ai ales pana acum.

Lasă un răspuns