Acasa Tehnologie Tipuri de aplicatii in care se pot utiliza instalatii de sablare cu piese suspendate

Tipuri de aplicatii in care se pot utiliza instalatii de sablare cu piese suspendate

de admin


Pentru obtinerea calitatii in ceea ce priveste prelucrarea diferitelor piese este nevoie sa se investeasca in echipamente potrivite care sa ajute la obtinerea celor mai bune rezultate.

Instalatiile de sablare cu piese suspendate reprezinta un dispozitiv conceput pentru prelucrarea pieselor care sunt fragile si au nevoie de manipulare in conditii speciale.

Aceste instalatii de sablare suspendate au un principiu diferit in functionare in comparatii cu echipamentele de sablare obisnuite, avand capacitatea de a oferi securitate pieselor de sablat si protectie in timpul prelucrarii. Despre cum functioneaza si care sunt tipurile de aplicatii cele mai frecvent utilizate, vom vorbi in randurile urmatoare.

Cum functioneaza aceste instalatii de sablare cu pise suspendate?

Piesele de sablat sunt amplasate in dispozitiv sau sunt agatate de un carlig rotativ fiind impinse in fata instalatiei. Cu ajutorul unui mecanism automat de alimentare piesele sunt introduse in interior si supuse operatiunii de sablare. Dupa ce procesul incepe usa instalatiei se inchide complet si se blocheaza prin intermediul unui dispozitiv electro – pneumatic.

Piesele se rotesc si sunt sablate in trei pozitii diferite conform timpilor de sablare setati la inceput. Abrazivul este curatat continuu, reciclat si reutilizat. Dupa finalizarea ciclului de sablare si dupa ce turbinele s-au oprit automat, piesele suspendate se intorc in faza initiala si pot sa fie scoase pentru a fi trimise catre realizarea urmatoarelor operatiuni.

Aceste instalatii de sablare cu piese suspendate trebuie operate de personal cu experienta deoarece echipamentul trebuie programat corespunzator inainte de a demara intreg procesul de sablare. O greseala, oricat de mica poate sa deterioreze piesele fragile si sa rezulte rebuturi.

Daca fiecare pas a fost indeplinit cu succes atunci aceste instalatii de sablare cu piese suspendate pot sa ofere avantajul de a reduce timpul de lucru alocat acestui proces si sa se optimizeze productia. Se vor putea sabla un numar mai mare de piese si se vor putea obtine o serie de avantaje care nu ar fi posibile prin alte metode.

Pentru cele mai bune rezultate este important sa se aleaga echipamentul potrivit. Se pot intalni pe piata instalatii de sablare cu prelucrare in sarje sau instalatii de sablare cu prelucrare continua. In functie de necesitati si tipurile de piese care se doresc a fi sablate, se aleg echipamentele potrivite. Fiecare dintre acestea se potriveste pentru un anumit tip de prelucrare si dar ceea ce au in comun este capacitatea de a oferi o productivitate foarte ridicata.

Tipuri de aplicatii la care sunt folosite aceste instalatii sablare cu piese suspendate

Acestea sunt cele mai flexibile tipuri de echipamente pentru sablare. Sunt eficiente si au capacitatea de a oferi rezultate imediate si sa optimizeze procesele de lucru. Pot sa fie utilizate in aplicatii precum curatarea pieselor forjate sau tratate termic, curatarea pieselor turnate din materiale feroase si neferoase, debavurarea pieselor, curatarea structurilor sudate, texturarea suprafetelor, pregatirea suprafetelor pentru vopsire, lipire sau placare, sablare decorativa si shot peeling.

Instalatiile de sablare cu piese suspendate sunt ideale pentru optimizarea proceselor de lucru si nu numai. Vei putea obtine de fiecare data rezultate foarte bune si vei putea sa ai numai de castigat.

You may also like