Acasa Business Tot ce trebuie sa stii ca sofer de transport marfa

Tot ce trebuie sa stii ca sofer de transport marfa

de admin

Soferul de camion, printre multe alte responsabilitati pe care le are in momentul in care efectueaza un transport marfa Suceava, trebuie sa asigure marfurile. Pentru a face acest lucru trebuie sa tina cont de niste reguli care pot sa depinda de tipul de marfa transportat dar si de prevederile legislatiei in domeniu privind bunele practici de efectuare a transporturilor.

Asigurarea marfurilor in timpul transportului este foarte importanta intrucat de multe ori, ceea ce se transporta este mai valoros decat camionul.

Specificatii privind asigurarea unui transport de marfa

Din punct de vedere legal, asigurarea transporturilor este reglementata de acte normative care fac referire la activitatea transportatorilor. Acestea prevad sanctiuni si obligatii pentru conducatorii auto dar si pentru reprezentantii firmelor de transport in ceea ce priveste masurile luate pentru siguranta marfurilor in timpul transportului.

Documentul de transport marfa CRM constituie un document important in realizarea transportului international de marfa si reglementeaza responsabilitatile in domeniul asigurarii incarcaturii.

In principiu, incarcatorul si transportatorul sunt responsabili si isi asuma raspunderea pentru asigurarea corecta a transportului de marfa. In momentul in care se efectueaza un transport de marfa printre obligatiile legate de siguranta transportului care ii revin soferului se numara cateva aspecte foarte importante. In primul rand, soferul trebuie sa tina cont de sarcina totala admisa a autovehiculului cu care urmeaza sa se efectueze transportul. O supraincarcare a autovehiculului cu siguranta nu aduce foarte multe lucruri bune.

Pentru a se asigura o incarcatura eficienta a autovehiculului se va tine cont si de respectarea sarcinii maxime admise pe axa, respectarea dimensiunilor admise de autovehicul si de incarcatura. Apoi in timpul traseului, incarcatura se va verifica astfel incat sa se asigure siguranta marfurilor dar si a celorlalti participanti la trafic. De exemplu, se vor strange mai mult chingile care tin obiectele transportate pe loc.

De asemenea, in timpul transportului nu este permis ca functiile autovehiculului sa fie afectate. Indiferent de tipul de marfa transportat, autovehiculul trebuie incarcat corespunzator. Totul incepe de la ambalarea fiecarui tip de marfa, continua cu incarcarea si depozitarea, incheindu-se totul cu asigurarea marfurilor.

Optimizarea incarcaturii un aspect care nu trebuie pierdut din vedere

De multe ori tendinta este aceea de a ignora importanta ambalarii marfurilor insa, daca acest pas este realizat corect atunci se poate depozita optim iar transportul se poate realiza in cele mai bune conditii. Pentru optimizarea spatiului se pot lua in calcul instalarea unor rafturi sau a altor dispozitive de organizare dar este important ca acestea sa fie adaptate tipului de marfa transportata.

Trebuie luate in considerare fiecare instrument sau dispozitive care pot sa fie utilizate pentru organizarea interioara a spatiului cum ar fi covorasele antiderapante pentru europaleti, chingi, limitatoare de marfa si asa mai departe. Se vor putea observa cu usurinta avantajele prezentate de organizarea eficienta a modalitatior de transport a marfurilor. De asemenea, se va constata si faptul ca o data ce marfa este aranjata corespunzator se va putea manipula mult mai usor si comenzile vor ajunge la beneficiar intr-un timp mult mai scurt.

 

You may also like